Voeding

Voeding is heel erg belangrijk als je zwanger wilt worden. Je bent namelijk niet alleen bezig met je eigen gezondheid maar je legt ook meteen een goede basis voor je toekomstige baby. Gezond voor jou, gezond voor je baby. Dat is dubbele winst. Wanneer je je voedingspatroon aanpast, kun je al veel bereiken. Wist je bijvoorbeeld dat alleen al het eten van meer voeding met ijzer al veel kan helpen? Sommige voeding moet je laten staan en andere dingen moet je juist meer eten. 
Hieronder lees je meer!

Suiker en koolhydraten

Van nature vinden veel mensen suiker heel erg lekker. Om deze reden zit er in industrieel bewerkte voeding vaak veel suiker. Teveel suiker is niet gezond en draagt o.a. bij aan diabetes, kanker, hart en vaatziektes en overgewicht.
Probeer de consumptie van suiker (ook honing en kunstmatige zoetstoffen) en koolhydraten te vermijden of te beperken. 
Verse producten bevatten zelden ongezonde hoeveelheden suiker. 

Om een gelijkmatigere bloedsuikerspiegel te krijgen moet je de hoeveelheid koolhydraten beperken. Als je ze dan wel eet, vermijd dan snelle koolhydraten en eet ze samen met voeding die veel vezels, eiwitten en vetten bevatten. Je kunt beter volvette producten eten en de consumptie van koolhydraten en suiker beperken.

honey, honey jar, honey for sale
glasses of mint, diabolo menthe, bubbles

Frisdrank

Frisdrank komt niet voor in de natuur. Ons lichaam herkent vaak niet dat in deze drankjes vaak erg veel calorieën zitten. Wanneer je veel frisdrank drinkt kan dit tot gevolg hebben dat je hoge glucosespiegels in het bloed krijgt. Dit kan schade aan onze weefsels en organen veroorzaken en aanzetten tot een sterke neiging tot vet.
Het drinken van light-frisdranken lost dit probleem niet op. De zoetstoffen lijken (door de verwarrende invloed die de kunstmatige zoetstoffen op de hersenen heeft) te leiden tot verhoogde behoefte aan koolhydraten, en daarmee tot een even grote neiging tot vetzucht als suikerhoudende dranken. 

Het is veel gezonder frisdank te vervangen door water, vers gezette koffie of thee.

Goede voeding is belangrijk

peach, fruit, red

Maar wat is nu eigenlijk goede voeding?

Eigenlijk weten we allemaal dat we gezond moeten eten. Een gezond menu is rijk aan groente, fruit, noten, volkorenproducten, peulvruchten, vis, en bevat voldoende volvette melkproducten. Daarnaast is het arm aan rood- en bewerkt vlees, alcoholische en suikerhoudende dranken, zout en verzadigd vetzuren.

Wat is gezond?

  • Dagelijks Groente en fruit
  • Volkorenproducten, zoals volkorenbrood en volkorenpasta
  • Peulvruchten (bonen, erwten)
  • Eet elke dag een handvol ongezouten noten
  • Vis, liefst vette vis, bijvoorbeeld haring, heilbot of zalm
  • Drink minimaal 1,5 liter vocht per dag: water, thee zonder suiker, koffie

en wat niet

  • Eet zo min mogelijk producten gemaakt van wit meel, zoals wit brood, koekjes en zoutjes
  • Beperk het eten van rood of bewerkt vlees.
  • Let op met zout. Je eet snel teveel.
  • Drink geen zoete dranken met suiker, zoals frisdrank.

Waarom is goede voeding belangrijk

AL vóór de zwangerschap kun je veel doen om ervoor te zorgen dat het kind een gezonde start krijgt. Want de gezondheid van een kind begint al vóór de bevruchting. 

Uit onderzoek is gebleken dat door je van te voren te verdiepen in een eventuele zwangerschap de kans groter is op een gezonde zwangerschap en bevalling.

Gezonde darmen zijn erg belangrijk, want Gezondheid begint bij je darmen!

Je kunt altijd heel gezond eten, maar als je de gezonde voedingsstoffen niet goed opneemt dan heb je er niks aan. Het is belangrijk dat je vertering goed werkt én dat je darmwand en darmflora (de bacteriën in je darmen) gezond zijn. Zo zorg je ervoor dat je alle voedingsstoffen uit je voeding op kunt nemen. Een supplement wat hier eventueel bij kan helpen is Nua fertility.

Nua fertility

Een nieuwe benadering van vruchtbaarheid en gezondheid

supplement nua fertilty

Nua fertiliteits- supplementen

Nua voor vrouwen is het eerste natuurlijke vruchtbaarheids-supplement dat speciaal is ontwikkeld om de vruchtbaarheid van vrouwen te ondersteunen.

Kom in balans

Optimaliseer je darmen,
Voed je gezondheid,
Bereid je lichaam voor op conceptie

Nua Fertilty zegt:

Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van goede bacteriën (of nuttige bacteriën) aan je dieet een breed scala aan voordelen biedt voor mensen van alle leeftijden, maar ook voor ongeboren kinderen en degenen die borstvoeding geven. Sommige van de meest bestudeerde bacteriestammen bevorderen T-cellen en de zogenoemde Natural Killer-cellen. 

Goede bacteriën die door vrouwen tijdens de zwangerschap worden genomen, blijken het immuunsysteem van het ongeboren kind te beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt dat ze jonge kinderen helpen bij het voorkomen van immuunziekten, zoals verkoudheid, astma, eczeem en type 1-diabetes.