Kinder-wens-traject

Ziekenhuizen

Wanneer je in Nederland een doorverwijzing van je huisarts krijgt naar een gynaecoloog, dan kun je daar terecht voor een kinderwensbehandeling. Vaak wordt er eerst gestart met een OFO, een Oriënterend Fertiliteits- Onderzoek.

analysis, biochemistry, biologist

Hoe verloopt een kinderwenstraject

plan, objective, strategy

Iedereen is anders. Zo is ook jouw medisch traject niet hetzelfde als dat van een ander. Maar over het algemeen geldt dat je voor een vruchtbaarheidsbehandeling meestal 3 tot 6 keer naar het ziekenhuis moet voor kortdurende onderzoeken/ behandelingen. Het behandeltraject is natuurlijk afhankelijk van je cyclus en vindt meestal plaats in een periode van 2-3 weken. Ziekenhuisbezoeken kunnen nodig zijn voor echo’s, labonderzoek, inseminatie, eicelpunctie en embryoterugplaatsing. Je kunt van te voren niet precies plannen wanneer je naar het ziekenhuis moet omdat je afhankelijk bent van je hormoonstatus. Daarom is het verstandig om als je een kinderwenstraject begint, dit te bespreken met je werkgever.

Donatie

Ben je afhankelijk van spermadonatie dan kun je in Nederland geholpen worden. Er zijn namelijk voldoende donoren. Wanneer je eiceldonatie nodig hebt, dan wordt het lastiger. Eiceldonatie is in Nederland toegestaan, we hebben alleen een erg groot tekort aan eiceldonoren. Mocht je eiceldonatie overwegen, neem dan contact op met Kinderwens Buitenland

fertilized egg, live, emergence