Mindset

Positieve mindset

Je hebt de beslissing genomen om zwanger te worden! Yes, wat spannend. Alleen of samen met je partner. Een kindje krijgen is vaak een stille wens die al  jarenlang sluimert. Nu ga je er eindelijk aan beginnen.

Natuurlijk hoop je dat je meteen na het stoppen met anticonceptie zwanger bent. Gelukkig worden veel stellen (jonger dan 34 jaar) binnen een jaar zwanger. Maar bij andere stellen gaan niet alleen een eerste jaar voorbij, maar ook veel tijd daarna. Het lijkt bijna alsof het niet wil lukken.

 

think, positive, optimism

Wanneer spanning en stress toenemen kunnen negatieve gedachten en angsten opspelen. Dat is logisch. Weet dat je niet de enige bent met deze emoties. Bij veel mensen lukt het wel na een bezoek aan een gynaecoloog.

Realiseer je dat 1 op de 5 stellen hulp nodig heeft bij het zwanger worden. Tijdens dit traject komen er emoties voorbij zoals verdriet, frustratie, woede en boosheid. 
Dit is begrijpelijk, maar de kans is GROOT dat ook jij zwanger wordt. ook al duurt het iets langer dan je had gehoopt. Stay Positive 

blijf positief want...

Er loopt er een meridiaan van het hart naar de baarmoeder. Deze meridiaan heet de Bao Mai. Via deze meridiaan wordt Hart Bloed naar de baarmoeder gestuurd om de baarmoeder te voeden. Bij stress, boosheid, verdriet en angst vermindert deze werking.

Hou een positieve mindset, dan stroomt letterlijk je energie. Je lichaam hoeft minder hard te werken in het afbreken van stresshormonen en kan er meer energie naar je vruchtbaarheid en de innesteling gaan

Je gedachten, dat ben JIJ

Gedachten werken als magneten. Je trekt aan waar je aan denkt. Geloof in je gedachten en ben er ook overtuigd van! Dan worden je gedachten zo echt dat je ze begint te zien als iets wat werkelijk bestaat. Heel vaak zullen ze zich dan manifesteren tot werkelijkheid. 

Wet van aantrekkingskracht

Je gedachten en gevoelens creëren jouw energieveld. Dit energieveld trekt gelijke energievelden aan. Het zijn universele wetten van de natuur. Visualiseer dat je zwanger bent, zie jezelf met een bolle buik. Je kunt dit goed doen tijdens een meditatie. Zo kun je het proces zelf enigszins beïnvloeden.

Zwanger worden heeft tijd nodig

De meeste stellen, jonger dan 30 jaar, worden binnen een jaar zwanger.

1 op de 5 stellen gaat een fertiliteitstraject in. Een behandeling zoals IUI, IVF, ICSI, of donatie (zaad of eicel) vervult bij de meeste mensen hun kinderwens.

Wacht niet te lang

Ben je ouder dan 43 jaar dan is de kans dat je zwanger wordt van je eigen eicellen heel erg klein. 
Mocht je op die leeftijd een kinderwens hebben, dan kun je eiceldonatie overwegen. In het buitenland zijn klinieken (met niet-anonieme donoren) die je kunnen helpen. De gemiddelde leeftijdsgrens ligt op 50 jaar.

self-esteem, self liberation, self-reflection
positive, thought, useful