Massage

Massage

Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.

Massage verbetert de weerstand

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.

Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop  je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed. Bij langdurige hoge cortisol waarde kun je zelfs depressieve verschijnselen krijgen.

Wetenschappers hebben aangetoond dat er verschillende hormonen vrijkomen tijdens een massage. Onder andere endorfine en oxytocine. Endorfine heeft een pijnstillend effect en oxytocine verlaagd de cortisolconcentratie in het bloed. Hierdoor worden veel mensen na de massage een beetje rozig.

massage vruchtbaarheid
Fertiliteit massage

van spanning naar ontspanning

Fertiliteitsmassage is een massage waarbij de aandacht vooral naar d​e rug en buik gaat. Het zorgt voor een betere doorbloeding van je baarmoeder, brengt je hormonen in balans en ondersteunt je cyclus. Als je al een tijdje probeert zwanger te worden kan dat veel spanning met zich mee brengen. Fertiliteitsmassage helpt je bij het loslaten van stress en spanning in het lichaam en in het bijzonder in je buik en baarmoeder. Het creëert zo de meest gunstige omstandigheden waardoor je kans op een zwangerschap toeneemt. Immers zal een ontspannen buik zonder enige stress een veel fijnere omgeving zijn voor een kindje om in te nestelen. 

Womb & Fertility Massage (W&FM)

W&FM verbetert op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid waardoor je de beste omstandigheden creëert om zwanger te raken en te blijven. Het is een massage die voor diepe ontspanning zorgt, organen weer op hun plek laat komen en de doorbloeding stimuleert van het bekkengebied. De combinatie van deze massage met reiki zorgen voor extra diepe ontspanning en voor het in balans brengen van de energie.
Het kan intens zijn en verdriet kan loskomen, (het lichaam slaat namelijk trauma ook op cel niveau op) maar daardoor zullen ook blokkades zachter worden of verdwijnen.

Door middel van deze prachtige massage en coaching op voeding, leefstijl en mindset word je begeleid naar een verrijkt leven waarin balans, rust en vertrouwen centraal staat.

Kan jij deze massages goed gebruiken? Neem dan contact op voor een gratis consult van een half uur. 

hormoon balans