Kristallen

Wat doen kristallen

Het is altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, maar tijdens een kinderwenstraject al helemaal! Kristallen kunnen je hierbij ondersteunen omdat elke steen een andere trilling en ook een andere werking heeft. Er wordt gezegd dat stenen ons beïnvloeden omdat ze energie uitstralen op een bepaalde vibratie. Die vibraties zijn van invloed op ons humeur en onze stemming. Ze creëren harmonie waar dat op dat moment niet is en zo kunnen de kristallen helend werken. Er zijn veel verschillende soorten en ieder kristal heeft een specifieke trilling. Meer informatie lees je hieronder. 

colorful, stone, rings

Een stukje geschiedenis

Kristallen worden al eeuwenlang gebruikt voor genezing en ook voor bescherming. De oude Grieken gebruikten Hematiet om hun soldaten mee in te wrijven voor ze gingen strijden en de Romeinen gebruikten kristallen als medicijn. Zelfs in de Chinese geneeskunde hebben acupunctuur-naalden soms een punt van rozenkwarts. Zo kunnen ze het helende proces te verdiepen. De Maya’s en indianen beschouwden de stenen als heilig en iets wat een verbinding met het goddelijke mogelijk maakt.
Juist in deze hectische tijd kunnen kristallen en hun hoge vibraties helpen om rustig te worden en te gronden. En ook om meer balans aan te brengen in ons leven, blokkades op te heffen en er voor te zorgen dat onze levensenergie beter gaat stromen. 

Kristallen en vruchtbaarheid

Wanneer je denkt om zwanger te worden, of al in een traject zit dan kun je alle ondersteuning gebruiken.
Wanneer je kristallen wilt gebruiken, dan worden de volgende aangeraden bij een kinderwens:
1) Maansteen. Dit is dé steen voor de vruchtbaarheid. Hij heeft een positieve invloed op de geslachtsorganen en zorgt voor evenwicht in het hormoonstelsel.
2) Amethist zorgt voor ontspanning en kalmte en daarnaast houdt het de energie zuiver. 
3) Rode Jaspis brengt je in balans, helpt met aarden.
Het stimuleert seksuele energie en heeft een positieve uitwerking op de geslachtsorganen.
4) Rozenkwarts is een bijzondere steen, één van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Het zet negatieve vibraties om naar positieve en verzacht verdriet. 
5) Carneool bevordert de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Daarnaast werkt deze steen aardend, activerend en vitaliserend. 

natural stone, amethyst, gem