Mind-Fulness

Rust in je hoofd

Alleen jij hebt invloed op jouw eigen gedachten. Alles wat je doet en welke beslissingen je neemt, worden bepaald door jouw eigen perceptie en gedachten.
Jij hebt alle invloed op je gedachten. Een positieve mindset helpt bij het zwanger worden en het is fijn om rust in je hoofd te hebben. Hieronder lees je een aantal tips om meer rust en positieve gedachten te creëren.

cup, beverage, hands holding
water lily, aquatic plant, nature

oefening 1

  1. Ga iedere dag naar buiten en geniet van de buitenluncht. Maak een wandeling door het bos, langs het strand of gewoon door je wijk van minimaal een half uur en doe dit bij voorkeur alleen en zonder afleiding (van bijvoorbeeld je telefoon). Adem diep in en snuif de frisse buitenlucht op. Luister naar de vogels en het geritsel van de bladeren aan de bomen. Laat de lucht langzaam, tussen je lippen door ontsnappen. Als je dit enkele keren doet, merk je dat je in je hoofd rustiger wordt.

Oefening 2

2. Focus op het hier en nu. Voel je hartslag en je ademhaling, deze zijn namelijk altijd in het hier en nu. Wanneer je gaat piekeren of je gedachten dwalen af, breng je gedachten dan bewust terug naar je ademhaling en je voel je hartslag. Hierdoor kom je terug naar het heden en naar wat je aan het doen bent. 

people, woman, travel
mental health, mental wellness, mind

Oefening 3

Ga sporten of start met kinderwens-yoga. Als je dit een enkele keren per week doet merk je dat je hoofd makkelijker en sneller tot rust komt. Dit heeft te maken met de hormonen die vrijkomen bij het sporten, waaronder dopamine, serotonine en endorfine. Endorfine bestaat onder bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon omdat het binnen een minuut een stress-reactie kan stilleggen. Als je aan het sporten bent, heb je ook geen ruimte om te piekeren.