Seksualiteit

Intimiteit

Seksualiteit

Seksualiteit is vaak een belangrijk onderdeel van een liefdesrelatie. Wanneer jullie besluiten dat jullie graag samen een kind willen dan kan de seksualiteit heel erg anders voelen of zijn. 

Veel mensen durven hier niet over te praten, omdat het in de taboe is. Toch is het voor iedereen heel belangrijk om uit te spreken wat jij voelt. Zo kunnen jullie samen een nóg intiemere band krijgen en wordt het weer prettig om te knuffelen.

sexualiteit
intimiteit gezond

Intimiteit

Wat is intimiteit eigenlijk? Je kunt het definieren als een gevoel van verbondenheid en veiligheid. De ruimte hebben om je diepste gedachten en gevoelens te delen met een ander. Wanneer je een kinderwens hebt kan dat gevoel anders worden. Het kan veel dieper worden, jullie hebben samen een doel.
Als het wat langer duurt om zwanger te worden kan het ook moeilijker worden om je gevoelens en onzekerheden te bespreken. Gedachten zoals: Komt dit door aan mij of ligt het aan de ander – kunnen opspelen. Realiseer je dat jullie deze gedachten allebei hebben. Het kan verlichtend zijn om dit uit te spreken.

Blijf praten

Zorg dat je open blijft naar elkaar. Blijf praten, ook al kan dat erg moeilijk zijn.
Er zijn verschillende therapeuten en coaches die jou/ jullie kunnen helpen. Een goede coach met veel ervaring op dit gebied is …

emoties sexualiteit