Maan en HSP

Wat doet de maan met ons

Je hoort wel eens dat je met volle maan makkelijker zwanger kunt worden, en dat er ook meer bevallingen zijn. Of ook echt meer vrouwen zwanger raken rondom de volle maan is lastig te meten. Ovuleer jij als het volle maan is? Dan is de energie van je cyclus misschien wel hetzelfde als die van de maan en ben je dan super vruchtbaar. Is dit niet zo dan kan je proberen om de maaninvloed meer toe te laten. Dat doe je door bijvoorbeeld een avondwandelingen te maken in de dagen rond volle maan en te slapen in een donkere kamer waar geen (kunstmatig) licht doorkomt. Het kan helpen om te verbinden met de maan en de natuur.

tree, landscape, nature
maanstanden spiratueel

Nachtrust

De meeste beweringen omtrent de maan zijn wetenschappelijk niet bewezen. Wél zijn er een aantal aspecten die lijken te kloppen. Zwitserse biologen van de Universiteit van Balen hebben onderzoek gedaan op een groep vrijwilligers. Hierbij werden hersenactiviteit, oogbewegingen en hormonen van slapende mensen gemeten. Dit gebeurde vier dagen voor en na een volle maan. Uit het onderzoek is gebleken dat je nachtrust in totaal twintig minuten korter is en je langer nodig hebt om in slaap te vallen. De fase van diepe slaap is maar liefst 30% korter. De maan beïnvloedt ons wel degelijk!

Meer bevallingen

Er is tot op heden geen bewijs dat er meer baby’s worden geboren tijdens volle maan. De maan lijkt altijd enkele dagen rond te zijn (en dus vol). De échte volle maan duurt maar één dag. Op deze dag zijn het aantal geboortes gelijk met andere dagen. Wel is er een piek rondom volle maan en tijdens nieuwe maan. Op 21 februari 2019 tijdens de volle maan (dit was een supermaan), en enkele dagen daar omheen zijn er in verschillende ziekenhuizen, opvallend veel baby’s geboren. Zou het dus toch echt zo zijn dat de maanstand invloed heeft op de bevallingen..?

baby, baby feet, child

Wil je de huidige maanstand weten?

Hoog Sensitieve Personen

ball, frozen, frosted

Hoog sensitief (HSP)

Hoog Sensitieve Personen hebben vaak een rijke innerlijke belevingswereld. Dit heeft natuurlijk veel voordelen, maar het kan er ook toe leiden dat je de disbalans extra intens kan ervaren.
Zorg ervoor dat jij in balans bent en als het mogelijk is dat je lichaam gezond is en juist wordt behandeld.

Leer jouw hoog sensitiviteit beheersen en inzetten als kracht: hier heb je altijd baat bij!

Er zijn ook therapeuten die zich specifiek richten op HSP. Wil je hier meer informatie over stuur ons dan een email.