Kinderwens Buitenland

Er zijn ook mensen die kiezen voor een kinderwensbehandeling in het buitenland. Deze keuze wordt niet zomaar gemaakt. Vaak is er al een heel traject in Nederland doorlopen, en zijn er geen mogelijkheden meer. Denk bijvoorbeeld aan eiceldonatie.  

Een kinderwensbehandeling in het buitenland ondergaan is een hele stap. Toch wordt er heel veel gereist. Niet alleen binnen Europa, maar ook naar Amerika en Canada. Wanneer je een kinderwensbehandeling in het buitenland overweegt, dan heb je iemand nodig die daar verstand van heeft. Neem vrijblijvend contact op met Kinderwens Buitenland voor meer informatie.

Als je besluit om voor een IVF of ICSI-behandeling naar het buitenland te gaan, dan kom je vaak bij kliniek Cuypers en Cuypers in Heinsberg uit of in België in het ZOL, of Life Leuven

Maar wat nu als je een eiceldonor nodig hebt?
Eigenlijk is Portugal dan de eerste optie. Er geldt daar vrijwel dezelfde wet- en regelgeving op het gebied van donatie als in Nederland. Dat betekent dus ook dat de Nederlandse gynaecologen en fertiliteitsartsen je in veel gevallen mogen helpen om de behandeling te ondergaan. De Portugese kliniek wijst je een traceerbare donor toe, je krijgt informatie over de donor en de staat is verantwoordelijk voor het bewaren van de donorinformatie.


Enkele jaren geleden was Spanje de bestemming voor eiceldonatie. Omdat er alleen anonieme donatie in Spanje wordt aangeboden, mogen de Nederlandse artsen hier niet aan meewerken. Wanneer ze dit wel zouden doen dan kunnen zij hun BIG registratie verliezen. Hier wordt door de overheid steeds strenger op gecontroleerd.

Informatie en advies

Wil je meer weten over de mogelijkheden in het buitenland? Neem dan contact op met Anneke Janssen. Zij heeft jarenlange ervaring in het informeren en begeleiden van patiënten naar het buitenland.  

Je kunt een vrijblijvend (kosteloos) gesprek plannen om de voor- en nadelen te bespreken. Pas als je alle informatie hebt kun je een gefundeerde keuze maken om de stap naar het buitenland wel of niet te maken.
Je kunt contact opnemen door te bellen (06-14 664 665) of te e-mailen naar info@KinderwensBuitenland.nl 
Op de website www.KinderwensBuitenland.nl vindt je ook meer informatie.

Denk goed na

Wanneer je gaat zoeken naar kinderwensbehandelingen in het buitenland, laat je dan begeleiden. Kies niet meteen de klinieken die Google als eerste ingeeft want dat zijn vaak de duurste klinieken. Het is niet zo, dat een dure kliniek je hogere zwangerschapskansen geeft.
Realiseer je wel dat jullie kinderwensbehandeling uniek is. Hetgeen je hoort (of leest) van anderen hoeft niet op jou/jullie van toepassing te zijn.