Suiker

Suiker en koolhydraten

Van nature vinden veel mensen suiker heel erg lekker. Om deze reden zit er in industrieel bewerkte voeding vaak veel suiker. Teveel suiker is niet gezond en draagt o.a. bij aan diabetes, kanker, hart en vaatziektes en overgewicht.
Probeer de consumptie van suiker (ook honing en kunstmatige zoetstoffen) en koolhydraten te vermijden of te beperken. 
Verse producten bevatten zelden ongezonde hoeveelheden suiker. 

Om een gelijkmatigere bloedsuikerspiegel te krijgen moet je de hoeveelheid koolhydraten beperken. Als je ze dan wel eet, vermijd dan snelle koolhydraten en eet ze samen met voeding die veel vezels, eiwitten en vetten bevatten. Je kunt beter volvette producten eten en de consumptie van koolhydraten en suiker beperken.

candy, heart, heart candy
teacup, cup of tea, peppermint tea

Frisdrank

Frisdrank komt niet voor in de natuur. Dat is de reden dat ons lichaam niet herkent dat deze drankjes vaak erg veel calorieën bevatten. Wanneer je veel frisdrank drinkt kan dit tot gevolg hebben dat je hoge glucosespiegels in het bloed krijgt. Dit kan schade aan onze weefsels en organen veroorzaken en aanzetten tot een sterke neiging tot vet.
Het drinken van light-frisdranken lost dit probleem niet op. De zoetstoffen lijken (door de verwarrende invloed die de kunstmatige zoetstoffen op de hersenen heeft) te leiden tot verhoogde behoefte aan koolhydraten, en daarmee tot een even grote neiging tot vetzucht als suikerhoudende dranken. 

Het is veel gezonder frisdank te vervangen door water, vers gezette koffie of thee.

Voeding en zwangerschap

Voeding is heel erg belangrijk als je zwanger wilt worden. Je bent namelijk niet alleen bezig met je eigen gezondheid maar je legt ook meteen een goede basis voor je toekomstige baby. Gezond voor jou, gezond voor je baby. Dat is dubbele winst. Wanneer je je voedingspatroon aanpast, kun je al veel bereiken. Wist je bijvoorbeeld dat alleen al het eten van meer voeding met ijzer al veel kan helpen?
Sommige voeding moet je laten staan en andere dingen moet je juist meer eten. 

meringue, mum, mother